Selecteer een pagina

Fysiotherapie Hooiweg, Zuidhorn

 

Dit bestaande gebouw in het centrum van Zuidhorn is 15 jaar geleden gebouwd als sorteer en distributiestation van PostNL.
In opdracht van Fysiotherapie Hooiweg hebben wij een plan ontworpen om het gebouw een tweede leven te geven, met een invulling van diverse praktijkruimten rondom een centraal gelegen wacht,- en fitnessruimte. In het gebouw staat samenwerking centraal, zodat er naast de genoemde Fysiotherapie ook ruimte zal zijn voor zorggerelateerde partners (verloskundigen, Logopedie, voedingsdeskundigen en bewegingstherapie). De industriële uitstraling van het gebouw is ook na de verbouw overeind gebleven, maar daarnaast is extra aandacht besteed aan de leefbaarheid en het comfort van de diverse ruimten, zodat het gebouw een vriendelijke en laagdrempelige uitstraling heeft gekregen. De buitenzijde van het gebouw is van glaspanelen met een zeefdruk van stippen en de nieuwe dakrand benadrukt de horizontaliteit, die reeds in het gebouw aanwezig was. Middels een aantal extra kozijnen in de buitengevel en een riante lichtstraat kan het daglicht dieper in het gebouw doordringen. Dit effect wordt nog eens versterkt door de nieuwe glazen binnenpuien, waardoor het daglicht ook doordringt in de centrale ruimte van het gebouw.

categorie:

opdrachtgever:

status:

plaats:

oppervlakte: