Selecteer een pagina

IFD Hanzehogeschool, Groningen

 
 

Ontworpen in samenwerking met ARTËS.
De Hanzehogeschool zet al sinds jaar en dag IFD-Units in om op een flexibele en milieuvriendelijke wijze om te gaan met de steeds weer veranderende wensen t.a.v. de huisvesting van opleidingen en het opleidingssystemen.
De 6 jaar oude units, die ooit zijn ingezet om extra ruimte te creëren bij het oude ALO gebouw aan de van Swietenlaan kregen achter de Hanzeborg een tweede leven op het Zernikecomplex in Groningen.

Het gebouw werd voorzien van een 2de huid , waardoor de oorspronkelijke units uit het directe zicht verdwenen. Bij het hoge bouwdeel is deze extra huid uitgevoerd in gezeefdrukt glas (met een zeefdruk afbeelding van Hedera bladeren). En bij het lage gedeelte werd de extra huid uitgevoerd in houten latten van Western Red Cedar. De in een rode kleur afgewerkt kale units zijn achter de 2de huid van glas en hout zichtbaar, waardoor er extra dieptewerking van de gevel uitgaat.

categorie:

opdrachtgever:

status:

plaats:

oppervlakte:

ifd