Selecteer een pagina

Kantoor Selwerderhof, Groningen

 
 
 
 
 

Gerealiseerd in samenwerking met ARTeS.
In de gemeente Groningen is het begraven tegenwoordig geregeld vanaf een centraal punt. Aan de poort van de begraafplaats Selwerderhof is een kantoorgebouw ontworpen, waar men alle begrafenis gerelateerde zaken kan regelen. In dit gebouw is een loket opgenomen waar men terecht kan voor vragen en informatie. Het gebouw is twee ledig ontworpen. Een centrale as met een entree aan beide zijden scheidt het gemetselde openbare kantoorgedeelte van het houten privacy gedeelte.

De vormgeving van beide bouwdelen is passend bij het ingetogen karakter van de erin ondergebrachte functies. Het gemetselde kantoor gedeelte opent zich naar buiten door het schuin oplopende dak en de grote glasopeningen. De horizontale constructie van stalen persroosters, aan de laanzijde , verzorgd overdag de privacy en vormt s’nachts in gesloten toestand een inbraakwering. Het houten gedeelte aan de zijde van de parkeerplaats heeft slechts kleine raamopeningen en een grote overstekende dakrand, die samen de benodigde geborgenheid bieden.

categorie:

opdrachtgever:

status:

plaats:

oppervlakte: