Selecteer een pagina

Schotelsatelietstation Xantic, Burum

 
 
 
 
 
 
 

Gerealiseerd in samenwerking met ARTeS.
Het schotelsatelliet station in Burum ligt op een van de minst verstoorde plekken in Nederland. Voor het Engelse bedrijf Xantic is een gebouw ontworpen, van waaruit men het contact kon onderhouden met de scheepvaart over de hele wereld. Het gebouw moest functioneel, fraai en waardevast zijn en weinig onderhoud behoeven in de toekomst.

Dit heeft geresulteerd in een gebouw van een laag dat in twee kleuren is afgewerkt met onderhoudsvrije keramische elementen. Door de donkere elementen iets verder te laten uitsteken ontstaat er een reliëf in de gevel, die direct en hinderlijk zonlicht in de computerruimtes voorkomt. Ook bij de kantoorruimten aan de voorzijde is m.b.v. permanente zonneschermen, van stalen persroosters, voorkomen dat er hinderlijk zonlicht in de ruimten kan doordringen.

categorie:

opdrachtgever:

status:

plaats:

oppervlakte: