Selecteer een pagina

Verbouw Hooikiep Midlaren

Deze bestaande hooikiep aan de rand van het Zuidlaardermeer is jaren geleden met zorg gebouwd, maar is inmiddels zijn functie, als bergplaats voor het hooi, verloren. Dit ontwerp is erop gericht de hooikiep weer een functie te geven, in de vorm van overdekt terras, uitzichtpunt annex eigentijds prieeltje. In het ontwerp is het spanningsveld gezocht tussen open en gesloten. Na het betreden van de stalen spiltrap komt men aan bij een gesloten gevel, maar zodra de hooikiep wordt betreden opent het landschap van de oevers van het Zuidlaardermeer zich voor de bezoeker, De Hooikiep heeft aan 3 zijden vrij zicht over het landschap en om mooi weerdagen kunnen deze gevels ook helemaal worden opengeschoven door de glazen vouwwanden. De zijkanten zijn voorzien van vaste lamellen, om de bezoeker toch enige beschutting en privacy te bieden.

categorie:

opdrachtgever:

status:

plaats:

oppervlakte: