Selecteer een pagina

Verbouw woning te Vries

 
 
 

In opdracht van de Fam.Hofstetter/Teule is de door hun aangekochte woning uit 1969 te Vries grondig verbouwd en qua afmeting nagenoeg verdubbeld. De bestaande woning was eenvoudig en vrij klein, maar bevond zich op een prachtige locatie, met vrij uitzicht over het ernaast gelegen vennetje.

De woning is aan de achterzijde met een behoorlijk volume uitgebouwd, zodat de nieuwe woonkamer zich uitstrekt in de richting van de tuin en de zon. Een royale overkapte veranda vormt de overgang tussen het in,- en het exterieur. Aan de voorzijde van de woning komt een grote uit de gevel stekende dakopbouw, die naast de benodigde extra hoogte in de badkamer tevens de functie van de luifel overneemt.

Het nieuwe zinken felsdak omkadert de volledige uitbouw. De gevel vulling in het kader wordt gevormd door vergrijsde Western Red Cedar latten, waardoor de uitbouw een mooi contrast vormt met het gemetselde oorspronkelijke woning, zonder daarbij hinderlijk dominant aanwezig te zijn.

categorie:

opdrachtgever:

status:

plaats:

oppervlakte: