Selecteer een pagina

Woonhuis Oostergast te Zuidhorn

 

In opdracht van de Fam.Lutterop is in de nieuwe Zuidhornse wijk Oostergast een woonhuis met kantoorruimte ontworpen aan de Wegastraat 9.
Voor het ontwerp van de woning is goed gekeken naar de betreffende kavel en de ligging ten opzicht van het buurpand, de tuin, de zon, het uitzicht en het aanblik. De woning is voorzien van drie duidelijke gezichten. De woning bestaat uit twee gedeelten. Enerzijds het hoofdgebouw (de woning) met gevels van donkerrood genuanceerd metselwerk en anderzijds het bijgebouw (kantoor en bergruimten) met houten gevels van horizontaal aangebrachte smalle latten van Western Red Cedar. Op de overgang tussen beide gedeelten loopt een transparante zone van 2,5m breed, die de woning doorsnijdt en waarin zich o.a. de entree van de woning bevindt.

categorie:

opdrachtgever:

status:

plaats:

oppervlakte: